Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1400 g d'eau
- 8 g de levure boulangère fraîche
-
180
g de farine de blé T45
lub 180 g de farine de blé T55 - 200 g de farine de blé dur
- 200 g de ricotta fraîche, égouttée
- 8 g de sel
- huile d'olive, pour huiler
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 920.9 kJ / 218 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 35.6 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 418.8 mg
Alternatywne przepisy
Baguette tradi'graines
3h 30min
Pain au yaourt et aux amandes
1 Std. 20 Min
Baos, petites brioches vapeur aux légumes
3h 10min
Pain aux oignons
5h 30min
Pain coco aux fruits secs
2h 55min
Pizza au munster, poitrine fumée, poulet et champignons
1 godz. 35 min
Pain protéiné au fromage blanc
1h
Pain pide (pain turc)
2h
Pizza roulée à la napolitaine
2 godz. 15 min
Pains turcs
2 godz. 15 min
Pain de mie aux graines
6 godz.
Pains vapeur
2 Std. 35 Min