Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1400 g d'eau
- 8 g de levure boulangère fraîche
-
180
g de farine de blé T45
lub 180 g de farine de blé T55 - 200 g de farine de blé dur
- 200 g de ricotta fraîche, égouttée
- 8 g de sel
- huile d'olive, pour huiler
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 920.9 kJ / 218 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 35.6 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 418.8 mg
Alternatywne przepisy
Pain tressé aux olives
5h
Pain aux oignons
5 godz. 30 min
Cornbreads
40min
Pain coco aux fruits secs
2h 55min
Lassi fraises et rhubarbe
12h 15min
Baguette viennoise au thé matcha
1u. 45min
Quimbolito (Gâteau vapeur au maïs)
45 min
Pain nordique
1u.
Feuilleté d'endives sautées au balsamique
1 Std. 5 Min
Alfajores (Biscuits fourrés à la confiture de lait)
55min
Petits pains roulés au zaatar
4h 30min
Pain pide (pain turc)
2u.