
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le massepain
- 180 g de sucre en poudre
- 140 g d'amandes émondées
- 30 g de blanc d'œuf battu à la fourchette et 1 blanc d'œuf (facultatif)
- 10 g d'eau de rose
La pâte à mochi et le façonnage
- 890 g d'eau
- huile neutre pour le papier cuisson
- 150 g de farine de riz gluant
- 8 fraises fraîches
- 2 c. à soupe de fécule de pomme de terre pour les mains
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 299.4 kcal / 1255.4 kJ
- Białko
- 5.5 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Węglowodany
- 43 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Sód
- 11.5 mg