Gelbe Paprikacremesuppe

Gelbe Paprikacremesuppe

4.4 132 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
2 Portionen

Składniki

  • Schalotte
    1
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    10 g
  • Öl
    10 g
  • gelbe Paprika (ca. 250 g), in Stücken
    2
  • Kartoffeln, mehligkochend in Stücken
    80 g
  • Wasser
    200 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    ½ TL
    ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Sahne
    50 g
  • Crème fraîche
    2 TL
  • Kresse-Beet abgeschnitten
    ½

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 618 mg
Białko 5 g
Kalorie 1045 kJ / 250 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...