Gelbe Paprikacremesuppe
TM6 TM5

Gelbe Paprikacremesuppe

4.4 ( 116 ocen )

Składniki

  • 1 Schalotte
  • 10 g Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
  • 10 g Öl
  • 2 gelbe Paprika (ca. 250 g), in Stücken
  • 80 g Kartoffeln, mehligkochend in Stücken
  • 200 g Wasser
  • ½ TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    lub ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • ½ TL Salz
  • ¼ TL Pfeffer
  • 50 g Sahne
  • 2 TL Crème fraîche
  • ½ Kresse-Beet abgeschnitten

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
250 kcal / 1045 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
16 g
Węglowodany
26 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Sód
618 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy