Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g rote Zwiebeln, halbiert, in Scheiben
- 20 g Butter, in Stücken
- 50 g brauner Zucker
-
20
g Balsamico, dunkel
lub 20 g Rotweinessig - 1 - 2 Prisen Salz
- 50 g rote Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 25 g Olivenöl
- 500 g Rote Bete, gekocht, geschält, in Stücken
- 350 - 400 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 1 - 2 Prisen Thymian, getrocknet
-
4
Scheiben Baguette
lub 4 Scheiben Brot - 60 - 80 g Camembert, in Stücken
- 100 g Sahne
- 1 EL Zitronensaft
- 1 EL Walnüsse, gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1703 kJ / 407 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 388 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Porree-Hackfleisch-Suppe
30 min
Kalte Rote-Bete-Suppe mit Forelle
40min
Limetten-Maissuppe
40min
Kopfsalat-Suppe
30 min
Erbsennudeln mit Bohnen-Chorizo-Sauce und Skrei
30 min
Kräuterkuchen
2 Std.
Reis-Pot mit Hähnchen
40min
Kartoffel-Porree-Suppe mit Fenchel und Shrimps
45min
Rotkohlcremesuppe
40min
Sellerie-Möhren-Suppe mit Kräuteröl
45min
Süßkartoffel-Mais-Cremesuppe
30 min
Rucola-Feta-Suppe
35 min