Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dill-Joghurt-Dressing
- 50 g rote Zwiebeln, halbiert
- 60 g Parmesan, in Stücken
- 50 g Pinienkerne und etwas mehr zum Garnieren
- 60 g Olivenöl
- 25 - 30 g Dill, abgezupft
- 20 g Kapern, eingelegt, abgetropft
- 20 g Zitronensaft
- 150 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
- ¼ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
Kartoffel-Spargel-Salat
- 1300 g Wasser
- 5 Eier
- 600 g Frühkartoffeln, klein, halbiert
- 400 g grüner Spargel, in Stücken (3 cm)
- 150 g Salatgurke, in Scheiben (2 mm) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2247 kJ / 537 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 599 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zucchini-Salat mit Walnüssen und Feta
25 Min
Rohkost-Teller
5min
Lauwarmer Antipasti-Salat
45 Min
Avocado-Nudelsalat mit Erdbeeren und Mozzarella
30 min
Omelette-Wrap mit Champignons und Spinat
40 Min
Spargelcrumble mit Parmesanstreusel und Bärlauchdip
35 min
Eier-Curry-Salat
1 Std. 30 Min
Staudensellerie-Parmesan-Salat
40 Min
Gemüsetartelettes mit gemischtem Salat
1 Std. 10 Min
Salat-Wraps mit Hähnchen und Kokos-Currysauce
40 Min
Kartoffelsalat mit Mayonnaise und Eiern
1 Std. 30 Min
Spargel und Kartoffeln mit Sauce Hollandaise
50 Min