Rotkohlcremesuppe

Rotkohlcremesuppe

2.8 171 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    150 g
  • Kartoffeln, mehligkochend in Stücken
    200 g
  • Rotkohl in Stücken
    500 g
  • Wasser
    700 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Balsamico, dunkel
    20 g
  • Crème fraîche
    240 g
  • Kräutersalz
    1 - 1 ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Muskat
    ¼ TL
  • Kräuterbutter
    50 g
  • Sandwichtoast in Würfeln (ca. 5 mm)
    4 Scheiben
  • Schnittlauch in feinen Röllchen
    1 Bund

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 381 kcal / 1596 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 5.7 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Sód 805 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...