Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 2 Birnen (400 g), geviertelt
- 400 g Staudensellerie, in Stücken
- 50 g Olivenöl
- 600 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- 100 g Weißwein
- 250 g Sahne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1104 kJ / 264 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rote-Rüben-Selleriesuppe
40 Min
Kopfsalat-Schaumsuppe mit Forellenklößchen
50 Min
Rotkraut-Orangensuppe mit Apfelmus und Preiselbeeren
35min
Rote-Bete-Suppe mit Kräuter-Grieß-Klößchen
1 Std. 10 Min
Apfel-Sellerie-Suppe
40 Min
Rucola Suppe
25 min
Pastinaken-Cremesuppe
45min
Radieschensuppe
25 min
Fenchelrahmsuppe mit Stremellachs
35min
Apfel-Sellerie-Cremesuppe
40 Min
Zucchinisuppe mit Minze
35min
Brokkoli-Apfel-Suppe
30min