Urządzenia i Akcesoria
Malinowa kasza manna z sosem waniliowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
300 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych300 g malin, świeżych
-
1000 g mleka
-
100 g kaszy manny
-
80 - 100 g cukru (patrz wskazówka)
-
20 g skrobi kukurydzianej20 g skrobi ziemniaczanej
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
2 żółtka
-
1 szczypta soli
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
99.5 mg
Białko
8.8 g
Kalorie
1153 kJ /
275.6 kcal
Tłuszcz
7.2 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Węglowodany
45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kokosowa jaglanka z sosem truskawkowo-miętowym
20 min
Warstwowy deser jaglany à la szarlotka
35 min
Czekoladowe pampuchy z białą czekoladą i sosem truskawkowym
1 godz. 15 min
Owsianka z orzechów i ziaren; Smoothie buraczane
25 min
Niemiecki brunch
1 godz. 15 min
Płatki ryżowe na mleku z owocami; Sos czekoladowy
15 min
Czekoladowa owsianka; Gruszki duszone na parze
35 min
Ryż na mleku; Karmelizowane jabłka z cynamonem
40 min
Kasza manna; Śmietanowy sos truskawkowy
20 min
Ryż na mleku z sosem truskawkowym
40 min
Owsianka z owocami z kompotu
15 min
Jaglanka czekoladowo-waniliowa (à la Monte®)
45 min