Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 200 g de beurre, préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
- 90 g d'eau froide
- 1 pincée de sel
La compotée de prunes
- 500 g de prunes dénoyautées et coupées en morceaux
- 50 g de sucre roux
- 1 pincée de cannelle en poudre
- 1 œuf battu, pour la dorure
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 745.5 kJ / 179.1 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 15.9 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 41.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche sans pâte aux lardons, salade de carottes
30min
Chutney de mûres et d'oignons
6u. 50min
Confiture de mûres et de poires
45min
Tartelettes glacées aux fraises et biscuits type Oréo®
5 Std. 30 Min
Gratin de pommes de terre
1 Std. 10 Min
Galette des Rois aux cerises noires
1 Std. 15 Min
Liqueur de prune au rhum
1440h
Sauce au piment doux
40min
Glace skyr vanille et framboise (allégée)
10h 15min
Pancakes aux pommes
50min
Crumble aux prunes
40min
Brioche extra moelleuse
3h 45min