
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Purée de pommes de terre
- 1000 g d'eau
- 800 g de pommes de terre à chair ferme épluchée, en morceaux (2-3 cm)
- 75 g de beurre salé en cubes
Pâte à choux
- 115 g d'eau
- 25 g de beurre salé en cubes
- ¼ c. à café de sel
- 80 g de farine blanche
- 2 oeufs, de taille moyenne (53-63 g)
Finition
- 3 jaunes d'œufs de taille moyenne
- 1 c. à café de sel
- 1 pincée de poivre noir moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 58.4 kcal / 244.2 kJ
- Białko
- 1.1 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Węglowodany
- 6.4 g
- Błonnik
- 0.5 g