Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau, et un peu pour la cuisson
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 510 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail et la finition
- 2 c. à café bombées de sel
- 10 g de beurre, pour la cocotte
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1330 kJ / 311 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 60.2 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Pain de campagne
3h 45 min
Baguette tradition
15 Std. 25 Min
Pain noir aux graines
2h 45min
Pain au romarin méditerranéen
1 Std. 55 Min
Pain au levain
17 Std.
Pain de seigle
4 Std. 10 Min
Brioche tressée
14h 40min
Pain express au sésame
1 godz. 15 min
Pain d'épeautre aux graines
6 Std. 10 Min
Pain cocotte seigle et épautre
2h 40min
Miche de petit épeautre
3h 35min
Pain de campagne en cocotte
2 Std. 10 Min