Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau, et un peu pour la cuisson
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 510 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail et la finition
- 2 c. à café bombées de sel
- 10 g de beurre, pour la cocotte
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1330 kJ / 311 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 60.2 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Pain de mie vapeur sans croûte
3h 10min
Pain de mie moelleux
4h 15min
Pain au lait (Simplicité)
2 Std. 20 Min
Pain de seigle
4h 10min
Pain blanc en cocotte
3sa 15 dk
Sorbet citron-estragon et biscuits à la noisette
12 Std. 25 Min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3 Std. 20 Min
Pain de campagne en cocotte
2hod. 10min
Petits pains au lait et sucre perlé
3 Std. 25 Min
Pain maison au maïs
2h 30min
Baguette tradition
15hod. 25min
Brioche Nanterre
4h 15min