Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 250 g de farine de blé complet, et un peu pour fariner
- 250 g de farine de blé aux céréales
- 10 g de sel
- 300 g d'eau
- 50 g de graines de céréales variées
- Wartości odżywcze
- na 10 parts
- Kalorie
- 8949 kJ / 2115 kcal
- Białko
- 76 g
- Węglowodany
- 383 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 33 g
- Sód
- 3987 mg
Alternatywne przepisy
Pain de seigle
5h
Pain d'épeautre aux graines
6h 10min
Pain cocotte
2h 20 min
Pain complet
5h
Pain de mie moelleux
4 Std. 15 Min
Petits pains au lait
1h 45min
Pain aux céréales, abricots et figues
2h 15min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3h 20min
Baguette à la farine d'épeautre
4h 20min
Pain aux différents fruits secs
2hod. 55min
Pain cocotte seigle et épautre
2h 40min
Pain moelleux, abricots, raisins au miel d'été
1 Std. 40 Min