Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 140 g de beurre demi-sel froid, coupé en morceaux
- 100 g de sucre en poudre
- 1 oeuf
La décoration
- 200 g de sucre en poudre
- 1 blanc d'oeuf
- 5 gouttes de jus de citron
- colorants alimentaires
- vermicelles de chocolat (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 1336.6 kJ / 318.9 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 48.5 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 116.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Boules de neige au chocolat
1u.
Tarte de Savoie au chou
1h 30 min
Délice d'été pêche-abricot
Brak ocen
Muffins aux champignons et au chocolat
1u.
Parfait chai latte
15 Std. 5 Min
Gâteau individuel chocolat et fraises
50min
Petits pain coeurs
1u.
Tartelette poulet-asperge
Brak ocen
Biscuits au beurre
50min
Brownies
50min
Ficelles croustillantes au chocolat
55min
Pain Perdu à la confiture de poire, gingembre et mûres
40min