Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 140 g de beurre demi-sel froid, coupé en morceaux
- 100 g de sucre en poudre
- 1 oeuf
La décoration
- 200 g de sucre en poudre
- 1 blanc d'oeuf
- 5 gouttes de jus de citron
- colorants alimentaires
- vermicelles de chocolat (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 1336.6 kJ / 318.9 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 48.5 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 116.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Les gaufres de la foire
3 Std.
Coupelles de granola au miel, yaourt, noix et fruits
55min
Biscuits de Noël façon sucre d'orge
1h 45min
Shortbread caramel au beurre salé
2 Std. 25 Min
Curd aux baies
20min
Galette tout chocolat
Brak ocen
Galette des Rois à la frangipane
50min
Ballotine de poulet sous-vide, sauce au poivron rouge
2h 10min
Soupe de pâtes, roulé de porc et ses légumes, dessert vapeur à la framboise et muffins aux fruits rouges
Brak ocen
Brownies
50min
Truffes au cacao et fruits secs sans sucre ajouté
Brak ocen
Pancakes à l'américaine
40min