
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cupcakes
- 170 g de sucre
- 70 g de beurre non salé à température ambiante
- 70 g de beurre d’arachides
- 2 œufs de gros calibre
- 1 c. à thé de pâte de vanille
- 225 g de farine blanche à pâtisserie
- 1 ½ c. à thé de poudre à pâte
- ¼ c. à thé de sel
- 255 g de lait entier
- 185 g de pépites de chocolat
Glaçage royal
- 200 g de sucre
- 1 blanc d'œuf de gros calibre
- 4 - 5 gouttes de jus de citron
Glaçage
- 170 g de beurre non salé à température ambiante
- 315 g de sucre à glacer
- 60 g de cacao en poudre
- 115 g de crème à fouetter 30-40 % M.G.
- 1 c. à thé d'extrait naturel de vanille
- 1 ½ c. à thé de colorant alimentaire en gel, noir (facultatif)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 319.4 kcal / 1336.2 kJ
- Białko
- 3.9 g
- Tłuszcz
- 16.1 g
- Węglowodany
- 42.3 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Sód
- 67.5 mg