Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La sauce au caramel
- 250 g de sucre
- 200 - 250 g de crème liquide 35% m.g.
- 1030 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron
- 30 g de beurre (si possible en un seul morceau)
- 1 c. à soupe de vinaigre
Le biscuit
- 120 g de beurre, à température ambiante et un peu plus pour le moule
- 200 g de farine de blé, et un peu plus pour le moule
- 3 oeufs
- 80 g de sucre
- 120 g de lait
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 11 g de levure chimique (1 sachet)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1485.1 kJ / 358.7 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 40.8 g
- Tłuszcz
- 19.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.7 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 174.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza sauce poivron rouge, épinards et oeufs
1 godz. 45 min
Muffins végans cheesecake et myrtilles
1 Std. 20 Min
Shortbread caramel au beurre salé
2 godz. 25 min
Crème dessert au caramel
1h
Caramel liquide
25min
Crème pâtissière
15min
Dorer 200 g d'oignons
25min
Brioche farcie à la viande de porc, blette, fenouil et fromage
5h
Tartelette fleur à la crème d'amande
1h 10min
Cake framboise-pistache
4 godz. 35 min
Ragoût de dinde à la crème et aux champignons
4 Std.
Cheesecake (avec cuisson)
7h 20min