
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gâteau étagé
- 300 g de sucre
- 395 g de beurre non salé à température ambiante, en morceaux
- ¼ c. à thé de sel
- 1 c. à soupe d'extrait naturel de vanille
- 6 œufs de gros calibre
- 395 g de farine à pâtisserie
- 1 ½ c. à thé de poudre à pâte
- 3 c. à thé de colorants alimentaires en gel, (½ c. à thé de chaque couleur : violet, bleu, vert, jaune, orange et rouge)
Glaçage
- 300 g de chocolat blanc en pastilles
- 100 g de beurre non salé en morceaux
- 680 g de fromage à la crème en morceaux
-
60
g de liqueur à l'orange
lub 60 g de jus d'orange - 100 g de sucre à glacer
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 470 kcal / 1966.6 kJ
- Białko
- 6.1 g
- Tłuszcz
- 32.2 g
- Węglowodany
- 39.1 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Sód
- 188.8 mg