Wersje kompatybilne
Bruschette integrali con asparagi, uova e Parmigiano Reggiano
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema di asparagi
- 350 g di asparagi verdi a tocchetti (2-3 cm)
- 500 g di acqua
- 1 spicchio di aglio, senza anima
- 70 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di pinoli
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 rametti di timo fresco, le foglioline
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Uova sode
- 3 uova fredde da frigo
- 1000 g di acqua
Terminare la preparazione
- 300 g di pane integrale a fette
- 50 g di Parmigiano Reggiano a scaglie
- glassa di aceto balsamico, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1397.7 kJ / 334 kcal
- Białko
- 12.9 g
- Węglowodany
- 26.5 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 215.4 mg
Alternatywne przepisy
Sformato di zucchine al basilico (TM6)
50 Min
Insalata di gamberi con verdure croccanti
40 Min
Torta salata asparagi e ricotta
1 Std.
Avocado toast
7h
Contorno di asparagi alle erbe aromatiche sottovuoto
40 Min
Barchette feta e bietole
2h
Insalata di patate, fagiolini e pesto alla genovese
45 Min
Insalata di patate alla greca (TM6)
1 Std.
Indivia con insalata Waldorf
30 Min
Penne integrali con fagiolini, peperoni e formaggio primo sale
50 Min
Insalata di gamberi estiva (Bimby Friend)
30 Min
Asparagi alla parmigiana
50 Min