Bruschette integrali con asparagi, uova e Parmigiano Reggiano

Bruschette integrali con asparagi, uova e Parmigiano Reggiano

4.8 77 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porzioni

Składniki

Crema di asparagi
  • di asparagi verdi a tocchetti (2-3 cm)
    350 g
  • di acqua
    500 g
  • spicchio di aglio senza anima
    1
  • di olio extravergine di oliva
    70 g
  • di pinoli
    20 g
  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    2 rametti
  • di timo fresco le foglioline
    2 rametti
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
Uova sode
  • uova fredde da frigo
    3
  • di acqua
    1000 g
Terminare la preparazione
  • di pane integrale a fette
    300 g
  • di Parmigiano Reggiano a scaglie
    50 g
  • glassa di aceto balsamico a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 334 kcal / 1397.7 kJ
Białko 12.9 g
Tłuszcz 20.3 g
Węglowodany 26.5 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 4.4 g
Sód 215.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...