Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 500 g di acqua
- 300 g di cavolo nero, pulito e a pezzi
- 2 uova
- 80 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di lievito istantaneo per torte salate
- 100 g di acqua fredda
- olio di arachidi q.b.
- sale, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 379.8 kJ / 90.8 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 4.6 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 63.4 mg
Alternatywne przepisy
Burger di cavolo nero
45min
Contorno di cavolo nero
20min
Stufato di lenticchie
1h
Zuppa frantoiana
45min
Gnocchi di broccoli
1h
Contorno di cavolfiore al forno
30min
Cotoletta di cavolfiore con purea di fagioli
30min
Gnocchi alla romana alle erbette
1h 30min
Polpettone spinaci e pancetta
1h 30min
Torta salata funghi e patate
1h 30min
Polpettone di ceci e spinaci
1h 30min
Medaglioni di broccoli e patate
1h 30min