![Frittelle di cavolo nero Frittelle di cavolo nero](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a5930653bce916523f7a1e9afb6f368b/Derivates/9e26625f90a56c0f6652a0694f90708f8389ee80.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 500 g di acqua
- 300 g di cavolo nero, pulito e a pezzi
- 2 uova
- 80 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di lievito istantaneo per torte salate
- 100 g di acqua fredda
- olio di arachidi q.b.
- sale, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 379.8 kJ / 90.8 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 4.6 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 63.4 mg
Alternatywne przepisy
Risotto alla zucca
30 min
Crumble di verdure e bevanda a base di mandorle
1 godz.
Gnocchi di broccoli
1 godz.
Gnocchi alla romana alle erbette
1 godz. 30 min
Sformatini di agretti
1 godz.
Tortini asparagi e Parmigiano Reggiano
1 godz. 30 min
Polpettone zucca e spinaci
1 godz. 15 min
Polpettone di ceci e spinaci
1 godz. 30 min
Medaglioni di broccoli e patate
1 godz. 30 min
Polpette di patate e barbabietola con salsa allo yogurt
1 godz.
Risotto cavolo cappuccio viola e Gorgonzola
35 min
Flan di zucchine e mozzarella
50 min