![Gnocchi di polenta con ragù di verdure Gnocchi di polenta con ragù di verdure](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d397dc43251b2c3f8946495191cea526/Derivates/49abdb6168cbac545af9e5950a96553ad3531bf3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ragù di verdure
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di cipolla a fette sottili
- 50 g di gambo di sedano a dadini (2 cm)
- 50 g di carota, pelata e a dadini (2 cm)
- 50 g di zucchina a dadini (2 cm)
- 400 g di salsa di pomodoro
- 100 g di acqua
- 5 g di sale
- 5 foglie di basilico fresche, lavate
Gnocchi di polenta
- 150 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 600 g di polenta fredda, a pezzi (vedere consigli)
- 220 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di noce moscata in polvere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2367 kJ / 565.8 kcal
- Białko
- 23.9 g
- Węglowodany
- 78.1 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.1 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 912.3 mg
Alternatywne przepisy
Polpette di gambi di bietole e pane raffermo
1h
Quiche ai peperoni e pomodori
1h 30min
Crostata con rose di mele
2h
Polpettone vegetariano con contorno di verdure; cheesecake ai lamponi
1h 30min
Polpettone con purè di zucca (vegan)
1h 30min
Gnocchi alla romana alle erbette
1h 30min
Frittata di ceci e verdure (senza uova)
45min
Pici all'etrusca
1u. 45min
Pesto di lattuga
15min
Lasagna vegetariana
2h
Sformato tricolore
1h 30min
Sformato di zucchine al basilico (TM6)
50 мин.