Gnocchi di polenta con ragù di verdure

Gnocchi di polenta con ragù di verdure

4.8 40 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Ragù di verdure
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di cipolla a fette sottili
    50 g
  • di gambo di sedano a dadini (2 cm)
    50 g
  • di carota pelata e a dadini (2 cm)
    50 g
  • di zucchina a dadini (2 cm)
    50 g
  • di salsa di pomodoro
    400 g
  • di acqua
    100 g
  • di sale
    5 g
  • foglie di basilico fresche lavate
    5
Gnocchi di polenta
  • di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
    150 g
  • di polenta fredda, a pezzi (vedere consigli)
    600 g
  • di farina tipo 00
    220 g
  • di noce moscata in polvere (opcjonalnie)
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 565.8 kcal / 2367 kJ
Białko 23.9 g
Tłuszcz 19.7 g
Węglowodany 78.1 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 8.1 g
Sód 912.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...