Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ragù di verdure
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di cipolla a fette sottili
- 50 g di gambo di sedano a dadini (2 cm)
- 50 g di carota, pelata e a dadini (2 cm)
- 50 g di zucchina a dadini (2 cm)
- 400 g di salsa di pomodoro
- 100 g di acqua
- 5 g di sale
- 5 foglie di basilico fresche, lavate
Gnocchi di polenta
- 150 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 600 g di polenta fredda, a pezzi (vedere consigli)
- 220 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di noce moscata in polvere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2367 kJ / 565.8 kcal
- Białko
- 23.9 g
- Węglowodany
- 78.1 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.1 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 912.3 mg
Alternatywne przepisy
Minestra di orzo e funghi
1 Std.
Minestra saporita di riso e legumi
40 Min
Pesto di zucchine e basilico
20 Min
Zuppa di porri e orzo
45 Min
Crema di carote
40 Min
Gnocchi di broccoli
1 Std.
Polpette di ricotta al sugo
50 Min
Tagliatelle verdi alla rucola e pomodorini
45 Min
Toast al burro matcha
Brak ocen
Bocconcini di tacchino alle verdure
40 Min
Canederli agli spinaci
2 godz. 30 min
Pizza vegetariana con Affettatutto Bimby® (TM6)
3 Std.