Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g d'eau
-
10
g de levure boulangère sèche
lub 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée - 500 g de semoule de blé dur fine
- 3 pincées de sel
- farine, pour le plan de travail
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 954.6 kJ / 224.7 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 45.2 g
- Tłuszcz
- 0.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 94.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pains au yaourt orientaux
55min
Pan bagnat végétal
1h 30min
Bretzels allemands
2 godz. 15 min
Gaufre au brownie et sauce au chocolat
45 min
Pâte à pizza
1h
Fruits déguisés
45 min
Sauce fromagère
30 min
Minipains façon bretzel
2h
Ficelle de pain
4h 5min
Brioche à la mie filante
1 godz. 45 min
Pâte à pizza italienne
2 Std. 5 Min
Gnocchis
45 min