Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 sachet de levure boulangère sèche
- 150 g d'eau
- 500 g de farine de blé complet (T110) et un peu pour fariner
- 1 c. à café de sel
- 200 g de lait
- 50 g de semoule de blé dur fine
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 848 kJ / 201 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de mie vapeur sans croûte
3h 10min
Baguette viennoise
2h 30min
Pain de mie moelleux
4h 15min
Muffins anglais
4h 10min
Pain d'épeautre aux graines
6h 10min
Muffins à la farine complète, œufs mollets et lard
2h 50min
Bagel
1 godz. 10 min
Bagels américains
2h 50min
Beurre de cacahuète
10min
Granola chocolat-amande
45 min
Viennoises au chocolat
2h 50min
Pains à burgers américains
3h 15min