Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 sachet de levure boulangère sèche
- 150 g d'eau
- 500 g de farine de blé complet (T110) et un peu pour fariner
- 1 c. à café de sel
- 200 g de lait
- 50 g de semoule de blé dur fine
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 848 kJ / 201 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muffins à la farine complète, œufs mollets et lard
2h 50min
Baguette viennoise
2sa 30 dk
Petits pains au lait
1 godz. 45 min
Muffins anglais
4hod. 10min
Boule au cacao
6 godz. 20 min
Bagels américains
2h 50min
Viennoises au chocolat
2h 50min
Pains vapeur
2h 35min
Biscuits granola
2 godz. 40 min
Babka choco-noisettes
2h 55 min
Gaufres de Liège
1 godz. 30 min
Pains au lait et pépites de chocolat
3h 30min