Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée
- 300 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 300 g de beurre, préalablement congelé en morceaux
- 150 g d'eau très froide
- 2 pincées de sel
La compote
- 400 - 500 g de pommes, coupées en cubes
- le jus d'1/2 citron jaune
- 50 g de sucre en poudre
- ½ c. à café de cannelle en poudre, à ajuster en fonction des goûts
- 1 œuf, pour la dorure
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1126 kJ / 270 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 22.5 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calzone au jambon et à la courgette
1 godz. 45 min
Chaussons aux pommes
2h
Paille à la confiture
1 godz. 30 min
Croissants aux pommes
16 Std. 40 Min
Miniviennoiseries express
5 Std. 20 Min
Pain au chocolat
24h
Ravioli maison
2 godz. 15 min
Brioche suisse aux pépites de chocolat
6 godz. 15 min
Croissant
16 godz.
Hamburgers
3 godz. 15 min
Tarte à la compote de pomme
3 godz.
Tarte aux pommes sur lit de compote
1 godz. 30 min