Chausson aux pommes

Chausson aux pommes

4.6 86 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
14 portions

Składniki

La pâte feuilletée
  • 300 g de farine de blé type 55, et un peu pour le plan de travail
  • 300 g de beurre préalablement congelé en morceaux
  • 150 g d'eau très froide
  • 2 pincées de sel
La compote
  • 400 - 500 g de pommes coupées en cubes
  • le jus d'1/2 citron jaune
  • 50 g de sucre en poudre
  • ½ c. à café de cannelle en poudre à ajuster en fonction des goûts
  • 1 œuf pour la dorure

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 270 kcal / 1126 kJ
Białko 2.9 g
Tłuszcz 18.6 g
Węglowodany 22.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...