Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 35 g de sucre en poudre
- 5 g de sel fin
- 45 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 250 g de farine de blé type 55, et un peu pour le plan de travail
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 125 g de lait
Le jour même
- 150 g de beurre doux et froid
- 24 bâtons de chocolat noir, coupés en deux (voir "Conseil(s)")
- 1 œuf battu
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1157.7 kJ / 277.9 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 25.2 g
- Tłuszcz
- 17.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 11.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pains au chocolat express
2h 45min
Petits pains aux raisins
24 Std.
Baguette express
2h 35min
Baguette
3h 45min
Pain de mie
3h 20 min
Croissants briochés à la confiture de myrtilles
4h 10min
Miniviennoiseries express
5h 20min
Pain surprise
24 Std.
Pain au chocolat
24 Std.
Pâte levée feuilletée
12 Std. 30 Min
Croissant
16h
Pâte feuilletée maison
1h