Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 115 g de lait
- 9 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 350 g de farine T55, et un peu pour fariner
- 185 g de sucre en poudre
- 1 c. à café rase de cardamome en poudre
- 2 œufs, dont 1 battu
- 1 jaune d'œuf
- 3 g de sel
- 180 g de beurre dont 90 g à température ambiante et 90 g froid, en morceaux
- 2 c. à soupe de cannelle en poudre
- 1 c. à café de cardamome en poudre
- 75 g d'eau, et 1 filet
- 30 g de noix de pécan, hachées
- 1 pincée de cardamome en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1340 kJ / 321 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 22 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Babka aux myrtilles
4h 50min
Fiadone au citron
3 Std. 50 Min
Shabu-Shabu (fondue japonaise)
1h
Melon pan au matcha
3u. 35min
Shaomai au porc et aux crevettes
1h 30min
Kaiserschmarrn (crêpe sucrée aux raisins secs)
35min
Scones aux raisins et aux fruits secs
30min
Linzer torte
2h
Strudel aux pommes, raisins secs et cannelle
50min
Focaccia au romarin et tomates séchées
1h 50 min.
Buns à la cannelle
5h
Petits pains roulés aux pommes et à la cannelle
4h 25min