Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 115 g de lait
- 9 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 350 g de farine T55, et un peu pour fariner
- 185 g de sucre en poudre
- 1 c. à café rase de cardamome en poudre
- 2 œufs, dont 1 battu
- 1 jaune d'œuf
- 3 g de sel
- 180 g de beurre dont 90 g à température ambiante et 90 g froid, en morceaux
- 2 c. à soupe de cannelle en poudre
- 1 c. à café de cardamome en poudre
- 75 g d'eau, et 1 filet
- 30 g de noix de pécan, hachées
- 1 pincée de cardamome en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1340 kJ / 321 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 22 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Buns à la cannelle
5sa
Gua baos au porc, pickles et cacahuètes
4 Std. 20 Min
Cinnamon rolls
3h 20min
Rolls à la crème de marron
2h 25 min.
Muffins anglais
4hod. 10min
Soupe thaïe au lait de coco et au poulet
40 dk
Buns au porc frits
1 godz. 30 min
Babka aux myrtilles
4h 50min
Pulled pork (porc effiloché)
14h
Ravioli ricotta et épinards
1 Std. 10 Min
Gâche vendéenne
12h 55min
Cake à la banane et noix de macadamia
1 Std. 10 Min