Urządzenia i Akcesoria
Pizza z szynką parmeńską i rukolą
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
8 porcji
Składniki
Ciasto
-
340 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
180 g wody letniej
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki cukru
Dodatki
-
500 g sera mozzarella twardego, pokrojonego na kawałki
-
180 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki, odsączonych z zalewy400 g pomidorów, dojrzałych obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
80 - 90 g rukoli
-
60 g sera parmezan
-
16 - 18 plastrów szynki parmeńskiej
-
20 liści bazylii, świeżych
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1945.2 mg
Białko
32 g
Kalorie
2135.8 kJ /
510.5 kcal
Tłuszcz
24.4 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
11.2 g
Węglowodany
40.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Domowe nuggetsy z dwoma sosami
40 min
Pizza salami z serowym brzegiem
1 godz. 50 min
Pizza margherita
2 godz. 10 min
Pizza hawajska
30 min
Pizza z szynką i nektarynkami
2 godz. 10 min
Pizza bianca z długodojrzewającą szynką i pomidorkami
1 godz. 30 min
Pikantna pizza
1 godz. 30 min
Bruschetta z karczochami
40 min
Pizza pepperoni z pieczarkami
2 godz. 10 min
Pizza Capricciosa
1 godz. 40 min
Pizza sycylijska
2 godz. 5 min
Pizza ze szpinakiem i owczym serem
50 min