Pizza z szynką parmeńską i rukolą

Pizza z szynką parmeńską i rukolą

4.8 150 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
8 porcji

Składniki

Ciasto
  • 340 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 180 g wody letniej
  • 20 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki cukru
Dodatki
  • 500 g sera mozzarella twardego, pokrojonego na kawałki
  • 180 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 400 g pomidorów, dojrzałych obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
    400 g krojonych pomidorów, z puszki, odsączonych z zalewy
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
  • 80 - 90 g rukoli
  • 60 g sera parmezan
  • 16 - 18 plastrów szynki parmeńskiej
  • 20 liści bazylii, świeżych

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1945.2 mg
Białko 32 g
Kalorie 2135.8 kJ / 510.5 kcal
Tłuszcz 24.4 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 11.2 g
Węglowodany 40.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...