
Urządzenia i Akcesoria
Pizza bianca z długodojrzewającą szynką i pomidorkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
Ciasto
-
wody letniej220 g
-
cukru1 łyżeczka
-
świeżych drożdży pokruszonych20 g
-
mąki pszennej400 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski30 g
-
soli1 łyżeczka
Sos beszamelowy
-
masła20 g
-
mąki pszennej20 g
-
mleka200 g
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu białego, mielonego¼ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 szczypta
Pizza bianca
-
cukinii pokrojonej w 1-2 mm plastry100 g
-
pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół100 g
-
sera parmezan pokrojonego w cienkie płatki (patrz wskazówka)40 g
-
mąka pszenna ilość do oprószenia blatu
-
szynki długodojrzewającej np. prosciutto lub serrano, porwanej na kawałki4 plastry
-
pieprz czarny, świeżo mielony (opcjonalnie) ilość do smaku
-
rukola ilość do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
613 kcal /
2564.8 kJ
Białko
22.8 g
Tłuszcz
18.6 g
Węglowodany
87.9 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
6.9 g
Sód
1300.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SMAKI WAKACJI II
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pizza bianco ze szpinakiem
1 Std. 10 Min
Pizza z mortadellą, pistacjami i burratą
1 Std.
Szybka pizza neapolitańska
50 Min
Pizza z szynką parmeńską i rukolą
40 Min
Pizza z krewetkami i chorizo
45 Min
Pizza genueńska z cebulą (fugazza)
1 Std.
Zielone szpecle z sosem serowym i pomidorkami
1 Std. 10 Min
Quiche z resztkami serów
1 Std. 50 Min
Pizza z serem pleśniowym, gruszkami i orzechami włoskimi
3 Std. 35 Min
Focaccia z pomidorkami i oliwkami
2 Std.
Pizza ze szpinakiem i owczym serem
50 Min
Chaczapuri adżarskie
1 Std. 45 Min