Urządzenia i Akcesoria
Pizza bianca z długodojrzewającą szynką i pomidorkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
Ciasto
-
220 g wody letniej
-
1 łyżeczka ekstraktu słodowego w proszku1 łyżeczka cukru
-
2 łyżeczki suchych drożdży, (8 g)20 g świeżych drożdży pokruszonych
-
400 g mąki pszennej
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
-
1 łyżeczka soli
Sos beszamelowy
-
20 g masła
-
20 g mąki pszennej
-
200 g mleka
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
Pizza bianca
-
100 g cukinii pokrojonej w 1-2 mm plastry
-
100 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
-
40 g sera parmezan pokrojonego w cienkie płatki (patrz wskazówka)
-
mąka pszenna ilość do oprószenia blatu
-
4 plastry szynki długodojrzewającej np. prosciutto lub serrano, porwanej na kawałki
-
pieprz czarny, świeżo mielony (opcjonalnie) ilość do smaku
-
rukola ilość do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1300.9 mg
Białko
22.8 g
Kalorie
2564.8 kJ /
613 kcal
Tłuszcz
18.6 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
6.9 g
Węglowodany
87.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SMAKI WAKACJI II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pizza bianco ze szpinakiem
1 godz. 10 min
Pizza z mortadellą, pistacjami i burratą
1 godz.
Szybka pizza neapolitańska
50 min
Pizza z szynką parmeńską i rukolą
40 min
Podpłomyk alzacki ze szparagami
1 godz. 10 min
Pizza z krewetkami i chorizo
45 min
Pikantna pizza
1 godz. 30 min
Podpłomyk cztery sery
55 min
Pizza genueńska z cebulą (fugazza)
1 godz.
Pizza na żytnio-pszennym cieście z sosem pomidorowo-paprykowym
1 godz. 40 min
Quiche z resztkami serów
1 godz. 50 min
Pizza ze szpinakiem i owczym serem
50 min