
Urządzenia i Akcesoria
Pizza Capricciosa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
Ciasto
-
220 g wody ciepłej
-
1 łyżeczka cukru
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
400 g mąki pszennej chlebowej
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
-
1 łyżeczka soli
Dodatki
-
250 g sera mozzarella pokrojonego na kawałki
-
200 g serc karczochów, w oleju odsączonych, pokrojonych na ćwiartki
-
50 g pieczarek pokrojonych w plastry
-
50 g czarnych oliwek, bez pestek
-
20 g filetów z anchois, w oleju (5-6 szt.)
-
300 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
oliwa z oliwek do skropienia (ok. 40 g)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
714.8 kcal /
2990.5 kJ
Białko
32.8 g
Tłuszcz
25.7 g
Węglowodany
90.2 g
Błonnik
8.4 g
Tłuszcz nasycony
9.8 g
Sód
1324.1 mg