Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g crystallised ginger
- 220 g apples, cored, cut in pieces
- 125 g brown sugar
- 125 g butter, soft, plus extra for greasing
- 3 large eggs
- 1 orange, finely grated zest only
- 180 g plain flour
- ½ tsp baking powder
- 1100 g water
- 250 g soya cream, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 749 kJ / 179 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Beetroot Soup with Herb Dumplings
1h 10min
Strawberry Olive Oil Cake
1h 35 min
Apple cake
1h
Honey and Blood Orange Cake
2h
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1h
Coconut-Lime Rice Pudding With Caramelised Pineapple
45min
Strawberry and Nectarine Polenta and Almond Cake
2 Std. 45 Min
Rhubarb and Ginger Spelt Cake
1h 20 min
Carrot Cake Cookies
35 Min
Beetroot soup with herb dumplings
1h 10min
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1h
Seville Orange Marmalade
2h 30 min