Urządzenia i Akcesoria
Falafel with Tomato and Coconut Sauce
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 9 godz.
6 portions
Składniki
-
dried chickpeas500 g
-
water for soaking chickpeas
-
onions quartered100 g
-
garlic cloves2
-
fresh coriander thick stems removed, cut in pieces, plus extra roughly chopped for serving½ bunch
-
fresh parsley thick stems removed, cut in pieces, plus extra roughly chopped for serving¼ bunch
-
ground cumin¾ tsp
-
salt1 ½ tsp
-
chilli powder any type1 pinch
-
lemon juice1 dash
-
medium egg1
-
breadcrumbs (see tip)30 g
-
sesame seeds40 g
-
nigella seeds40 g
-
olive oil40 g
-
mixed peppers cut in strips (5 mm x 5 cm)200 g
-
red curry pasteyellow curry paste10 g
-
tinned chopped tomatoes400 g
-
coconut milk200 g
-
coconut sugar, to tastesugar1 - 2 pinches
-
ground black pepper¼ tsp
-
1 heaped tsp vegetable stock paste, homemadevegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled1
-
sunflower oilvegetable oil for frying
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
676 mg
Białko
23 g
Kalorie
3099 kJ /
741 kcal
Tłuszcz
46 g
Błonnik
14 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Węglowodany
67 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kale, Coriander Pesto and Yoghurt Dip
10 min
Quick Falafel
30 min
Satay Tofu Kebabs
1 godz. 5 min
Squash and Beetroot Couscous with Chickpeas and Tahini Dressing
45 min
Onion Bhajis with Chilli Coriander Dip (TM5)
1 godz.
Vegan Aubergine Rolls
11 godz. 15 min
Satay Tofu Kebabs; Massaman Curry with Jasmine Rice
2 godz. 20 min
Middle Eastern Brunch
1 godz. 20 min
Baba Ganoush
1 godz.
Mini Falafel with Beetroot Houmous
20 min
Beetroot Harissa Falafel with Tomato Pomegranate Salad
12 godz. 45 min
Rich Tomato Sauce
30 min