Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de sucre
- 1 morceau de zeste de citron, 5 cm x 1 cm env.
- 2 œufs
- 170 g de lait entier
- 170 g d'huile de tournesol
- 270 g de farine
- ½ sachet de poudre à lever, ou environ 1 c. à soupe
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 612 kJ / 147 kcal
- Białko
- 1.97 g
- Węglowodany
- 16.72 g
- Tłuszcz
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petits pains au lait
2h 5 min
Cake au citron
1 Std. 5 Min
Biscuits aux amandes
40min
Gâteau des rois
1 Std. 55 Min
Madeleines au chocolat
30min
Sablés viennois au chocolat
50min
Cake marbré - Varoma
1h 10min
Gâteau des rois
2h 15min
Cake à l'orange
1u.
Gâteau au yogourt
1h 40min
Cake imbibé au citron
1h 30 min
Gâteau à la crème
45 min