Spaghetti noir aux gambas

Spaghetti noir aux gambas

4.9 16 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • 10 g de persil frais
  • 400 g de gambas non décortiquées
  • 1 c. à soupe de farine de blé
  • 100 g de lait
  • 200 g de crème de soja
  • 4 gousses d'ail
  • 20 g d'huile d'olive
  • 200 g de tomates cerise coupées en deux
  • 2 c. à café de sel
  • 1 pincée de poivre moulu
  • 1500 g d'eau
  • 300 g de pâtes sèches, type spaghetti (noir)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 295 kcal / 1234 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...