
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de persil frais
- 400 g de gambas non décortiquées
- 1 c. à soupe de farine de blé
- 100 g de lait
- 200 g de crème de soja
- 4 gousses d'ail
- 20 g d'huile d'olive
- 200 g de tomates cerises coupées en deux
- 2 c. à café de sel
- 1 pincée de poivre moulu
- 1500 g d'eau
- 300 g de pâtes sèches, type spaghetti (noir)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 295 kcal / 1234 kJ
- Białko
- 21 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Węglowodany
- 41 g