Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 c. à café bombée de levure boulangère sèche
- 100 g de lait, et 3 c. à soupe pour la finition
- 260 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 50 g de sucre en poudre
- ½ c. à café de sel
- 1 œuf
- 1 jaune d'œuf
- 40 g de beurre, en morceaux
- 150 g de pralines roses
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1502 kJ / 359 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 22 g
Alternatywne przepisy
Rochers coco
30 Min
Gâteau roulé à la confiture
30 Min
Madeleines au miel et fleur d'oranger
6óra 25p
Douceurs au chocolat et coco
1h 55 phút
Galette briochée aux pralines roses
7h 25min
Bugnes à la fleur d'oranger
3h 25min
Petites chouquettes
40min
Brioche roulée comme une galette des Rois
3u. 50min
Fougasse lardons et romarin
3h 15min
Galette des Rois express
50 Min
Brioche "super bonne"
3h
Pains au lait et pépites de chocolat
3 Std. 30 Min