Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La glace vanille (la veille)
- 1 feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un peu d'eau froide
- 1 gousse de vanille
- 300 g de lait concentré demi-écrémé, non sucré
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 5 jaunes d'œufs
- 100 g de sucre en poudre
Les noix de pécan caramélisées (le jour même)
- 120 g de sucre en poudre
- 25 g d'eau
- 140 g de noix de pécan
- 40 g de beurre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1851.9 kJ / 444.6 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 33.8 g
- Tłuszcz
- 29.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.3 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 51.8 mg
Alternatywne przepisy
Boule coco-mangue
9h
Demi-sphère vanille-caramel
7 Std. 30 Min
Entremets chocolat, insert framboise
17 Std.
Verano
12 Std. 45 Min
Bûche à la vanille, noisettes et cacahuètes
8h
Gâteau matcha-framboise et ganache au chocolat blanc
2h 20min
Bûche caramel au beurre salé, pommes caramélisées, mousse pomme
4h 35min
Macarons cacao, ganache au chocolat blanc
3 Std. 30 Min
Gâteau mousse au praliné
13 Std.
Entremets façon tiramisu
5h
Number cake 6
2 godz.
Délice pomme-speculoos
12h