Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le sirop
- 75 g de sucre en poudre
- 150 g d'eau
- 50 g de framboises fraîches
- 1 citron vert non traité (le zeste et le jus)
La crème
- 6 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 600 g de framboises fraîches
- 50 g de sucre en poudre
- 13 biscuits à la cuillère
- 300 g de crème liquide entière, très froide
- 1 c. à café bombée de mascarpone, très froid
- 20 g de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2130 kJ / 334 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Charlotte aux fraises
3h 35min
Choux vanille-fraise
7 godz. 15 min
Verano
12hod. 45min
Tiramisu aux framboises
3h 20min
Mini-bavarois chocolat et framboise
4 Std. 15 Min
Gâteau tatin aux pommes caramélisées
3h 35min
Galette des Rois express
50 dk
Bavarois poire-chocolat
14h 30 min
Tiramisu aux deux chocolats et framboises
12h 30min
Tiramisu framboises-fraises
3h
Tiramisu à l'italienne
4h 40min
Tiramisu aux fraises
4h 30min