Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le sirop
- 75 g de sucre en poudre
- 150 g d'eau
- 50 g de framboises fraîches
- 1 citron vert non traité (le zeste et le jus)
La crème
- 6 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 600 g de framboises fraîches
- 50 g de sucre en poudre
- 13 biscuits à la cuillère
- 300 g de crème liquide entière, très froide
- 1 c. à café bombée de mascarpone, très froid
- 20 g de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2130 kJ / 334 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Demi-sphère vanille-caramel
7 Std. 30 Min
Charlotte aux fraises
3u. 35min
Fraisier à la rhubarbe
24h
Cheesecake aux fraises sur fondant chocolat
4h
Entremets aux fraises de Plougastel
5h
Bavarois framboise-chocolat blanc
15ωρ. 30 λεπτ.
Entremets aux pommes à la vanille
4h 40min
Bavarois poire-chocolat
14h 30min
Gâteau mousse au praliné
13 Std.
Tiramisu aux fraises
4 godz. 30 min
Bavarois aux fraises
6h 25min
Entremets façon tiramisu
5h