Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa de frijol
- 500 g de frijoles negros cocidos
- 200 g de agua
Rollo
- 30 g de aceite vegetal
- 80 g de cebolla blanca, en trozos
- 4 chiles serranos, sin semillas y sin tallo, en trozos
- 100 g de jitomate, (huaje rojo)
- 75 g de carne seca, deshebrada
- 6 huevos
- 60 g de leche entera
- 1 pizca de sal, o al gusto
- 500 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1373.6 kJ / 328.3 kcal
- Białko
- 20.4 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 9.6 g
- Sód
- 372.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pacholas
35 Min
Caldo de res
1h 15 min
Albóndigas con jitomate al chipotle
1h
Lasaña boloñesa
2h 30 min
Cochinita Pibil Demo
15min
Pollo al tequila y chile pasilla
2h
Pechugas rellenas en salsa de champiñones
1h
Agua de Horchata
5 min
Agua de horchata
15min
Pozolillo de elote tierno estilo Michoacán
1h 20 min
Chicharrón prensado en salsa de chile guajillo
25 min
Macarrones con queso y kimchi
50min