Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g de lomo de cerdo, en trozos y semi congelado (ver tip)
- 160 g de chicharrón de cerdo, seco y delgado
- 3 dientes de ajo, pelados
- 5 g de hojas de cilantro, frescas
- 50 g de cebolla, en trozos
- 5 hojas de hierbabuena fresca
- 1 ½ cdita de sal, o al gusto
- 1 cdita de pimienta negra molida, o al gusto
- 2 huevos
- 800 g de jitomates, en cuartos
- 5 g de chile chipotle adobado
- 30 g de aceite vegetal
- 150 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1353 kJ / 322 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 392 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastel azteca
1 Std. 20 Min
Cerdo con calabazas y elote (Coahuila)
35min
Mole de olla de la abuela
1 Std. 40 Min
Carne en chile negro (Black Diamond)
1 Std. 20 Min
Tiras de res con chicharrón en salsa de chile morita TM6 (Coahuila)
1h
Chilorio
1h
Cochito
50min
Pechugas gratinadas de pollo en salsa de chipotle
1h
Entomatado de cerdo
1h
Bisteces con papas en pasilla
1 Std. 15 Min
Pollo encacahuatado
45min
Pierna de cerdo a las hierbas
40min