
Urządzenia i Akcesoria
Kiełbasa słoikowa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 26 godz. 35 min
6 słoików
Składniki
-
5 - 6 ząbków czosnku
-
1500 g mięsa wieprzowego z łopatki lub karkówki, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
-
2 łyżeczki soli
-
1 ½ łyżeczki soli peklowej
-
4 łyżeczki majeranku, suszonego
-
1 ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczki żelatyny w proszku
-
150 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
665.5 kcal /
2784.3 kJ
Białko
42.8 g
Tłuszcz
53.1 g
Węglowodany
1.6 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
19.8 g
Sód
1402.1 mg