
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 1 ząbek czosnku
- 100 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 450 g słoniny, pokrojonej na 3 cm kawałki, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka majeranku, suszonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 886.2 kJ / 211.8 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 2.1 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 200.4 mg
Alternatywne przepisy
Flaczki wołowe
2 godz. 35 min
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
8 godz. 50 min
Paprykarz à la szczeciński
45 min
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1 godz. 30 min
Kiełbasa słoikowa
26 godz. 30 min
Pasztet na Wielkanoc
2 godz. 10 min
Ser domowy z kozieradką i czarnuszką
1 godz.
Pasztet babci Uli
8 godz. 50 min
Musztarda
36 godz. 10 min
Pasztet po krakowsku
2 godz. 40 min
Rillettes z kaczką i wieprzowiną
1 godz. 25 min