Urządzenia i Akcesoria
Smalczyk z jabłkiem i majerankiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
16 porcji
Składniki
-
150 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
1 ząbek czosnku
-
100 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego na 3 cm kawałki
-
450 g słoniny pokrojonej na 3 cm kawałki, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
200.4 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
886.2 kJ /
211.8 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
2.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bułka tarta
5min
Paprykarz à la szczeciński
45min
Kiełbasa słoikowa
26h 30min
Rillettes z kaczką i wieprzowiną
1h 25min
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
8h 50min
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1h 30min
Schab chrzanowy
2h 30min
Baleron z karkówki
50h 30min
Pasztet na Wielkanoc
2h 10min
Ser domowy z kozieradką i czarnuszką
1h
Flaczki wołowe
2h 35min
Żeberka w kapuście
2h 10min