Urządzenia i Akcesoria
Smalczyk z jabłkiem i majerankiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
16 porcji
Składniki
-
jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki150 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki100 g
-
ząbek czosnku1
-
boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego na 3 cm kawałki100 g
-
słoniny pokrojonej na 3 cm kawałki, lekko zmrożonej (patrz wskazówka)450 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
majeranku, suszonego1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
211.8 kcal /
886.2 kJ
Białko
3.5 g
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
2.1 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Sód
200.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Marynowane rzodkiewki (TM6)
48 godz. 30 min
Chrupiący boczek z piwnym sosem
2 godz. 40 min
Kulki rybne w marynacie
26 godz. 20 min
Kiełbasa słoikowa
26 godz. 30 min
Rillettes z kaczką i wieprzowiną
1 godz. 25 min
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
8 godz. 50 min
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1 godz. 30 min
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min
Gulasz z żołądków drobiowych
1 godz. 40 min
Flaczki wołowe
2 godz. 35 min
Żeberka w kapuście
2 godz. 10 min
Tatar
45 min