
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Galantyna z kurczaka
- 150 g papryki, mieszanej (np. czerwonej, zielonej, żółtej), pokrojonej na kawałki
- 300 g piersi z kurczaka bez skóry, bez kości, pokrojonej na 3-4 cm kawałki
- 300 g udek z kurczaka, bez skóry i kości (z ok. 500 g udek z kurczaka), pokrojonego na kawałki
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
2
łyżeczki soli ziołowej
lub 1 łyżeczka soli plus 1 łyżeczka suszonych ziół mieszanych - 500 g wody
Sos koperkowo-jogurtowy
- 10 - 15 gałązek koperku, świeżego tylko liście
- 1 ząbek czosnku
- 300 g jogurtu naturalnego
- 50 g majonezu
- 2 szczypty soli
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 34 kcal / 140 kJ
- Białko
- 4 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Węglowodany
- 1 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasztet
3 godz.
Paprykarz à la szczeciński
45 min
Rolada schabowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
1 godz. 20 min
Rolada drobiowo-wieprzowa z ziołami
4 godz. 15 min
Rolada z trzech mięs z pieczarkami
1 godz. 25 min
Rolada drobiowa z papryką, pomidorami i mozzarellą
2 godz.
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1 godz. 30 min
Rolada mięsna
1 godz. 10 min
Pasztet na Wielkanoc
2 godz. 10 min
Pasta z wędliny
10 min
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min
Pasztet z piersi indyka
2 godz.