
Urządzenia i Akcesoria
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
2 sztuki
Składniki
-
500 g mięsa wieprzowego, bez ścięgien np. szynki lub łopatki, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego
-
200 g boczku wędzonego, bez skóry i kości surowego, pokrojonego na 3 cm kawałki
-
2 - 4 ząbki czosnku
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka białej gorczycy
-
mieszane zioła, suszone do obtoczenia kiełbasy
-
700 g wody
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
1089.9 kcal /
4560.3 kJ
Białko
55.6 g
Tłuszcz
93.2 g
Węglowodany
4 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
33.1 g
Sód
1980 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
9 Przepisów
Polska
Polska