Kiełbasa wieprzowa na Varomie

Kiełbasa wieprzowa na Varomie

4.7 1.0K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
2 sztuki

Składniki

  • mięsa wieprzowego, bez ścięgien np. szynki lub łopatki, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego
    500 g
  • boczku wędzonego, bez skóry i kości surowego, pokrojonego na 3 cm kawałki
    200 g
  • ząbki czosnku
    2 - 4
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 łyżeczka
  • białej gorczycy
    1 łyżeczka
  • mieszane zioła, suszone do obtoczenia kiełbasy
  • wody
    700 g

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 1089.9 kcal / 4560.3 kJ
Białko 55.6 g
Tłuszcz 93.2 g
Węglowodany 4 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 33.1 g
Sód 1980 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...