Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Frolla all'olio vegan
- 65 g di mandorle pelate
- 80 g di zucchero
- 460 g di farina tipo 00
- 40 g di olio di oliva
- 210 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 2 - 3 pizzichi di sale
Ripieno alle mele, meringa veg e crumble
- 1400 g di mela, qualsiasi tipo, pulite e sbucciate, in quarti
- 1 cucchiaio di cannella in polvere
- 2 cucchiai di succo di limone, spremuto fresco
- 1 cucchiaio di amido di mais (maizena)
- 150 g di acquafaba
- 130 g di zucchero
- ¼ di cucchiaino di aceto di mele
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 863.1 kJ / 206.3 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 40.2 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 29.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta soffice all'arancia
1 Std. 30 Min
Torta di banane e cocco (vegan)
1j 20 menit
Crème brûlée (vegan)
4h 45min
Torta vegana arancia e cocco
1 Std. 30 Min
Crostata fragole e timo (vegan)
2 Std.
Formaggio vegano spalmabile alla birra, cumino e paprika
45 Min
Pavlova (vegan)
2 Std. 45 Min
Torta al cocco (vegan)
55 Min
Crostata salata alla bieta rossa (senza lattosio)
1 Std.
Torta di zucca con noci e cioccolato (senza glutine)
2h 30min
Red velvet cupcakes (vegan)
4u.
Crostata con curd al limone e té nero (vegan)
1 Std. 30 Min