Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Frolla all'olio vegan
- 65 g di mandorle pelate
- 80 g di zucchero
- 460 g di farina tipo 00
- 40 g di olio di oliva
- 210 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 2 - 3 pizzichi di sale
Ripieno alle mele, meringa veg e crumble
- 1400 g di mela, qualsiasi tipo, pulite e sbucciate, in quarti
- 1 cucchiaio di cannella in polvere
- 2 cucchiai di succo di limone, spremuto fresco
- 1 cucchiaio di amido di mais (maizena)
- 150 g di acquafaba
- 130 g di zucchero
- ¼ di cucchiaino di aceto di mele
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 863.1 kJ / 206.3 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 40.2 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 29.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata con curd al limone e té nero (vegan)
1 Std. 30 Min
Crema Bimby® al caffè
1h
Panna lime e nocciole
5 min
Torta rustica alle mandorle e agrumi
45 Min
Crostata fragole e timo (vegan)
2 godz.
Mousse al cioccolato (vegan)
2 godz. 15 min
Crostata ripiena alle mele
2 godz.
Galette con pere e uva
1 Std. 30 Min
Chiacchiere (vegan)
1 Std. 15 Min
Tagliatelle cinesi con tacchino in salsa di prugne
1 Std. 30 Min
Purè di patate all'aglio
50 Min
Torta di mele della nonna con Affettatutto Bimby®
2 godz.