Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema alla ricotta
- 50 g di zucchero
- 300 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 300 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
Crema
- 4 tuorli
- 130 g di zucchero di canna
- 1 cucchiaino di agar agar
- 1 fialetta di aroma al Rum
- 100 g di mirtilli freschi
Coulis ai lamponi
- 125 g di lamponi freschi
- 10 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- 50 g di zucchero di canna
Terminare la preparazione
- mirtilli freschi, a piacere
- pistacchi tritati, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1711 kJ / 409 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 36.1 g
- Tłuszcz
- 25.9 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panna cotta allo yogurt greco e pesche
4 Std. 30 Min
Gelato ai mirtilli con cialda corallo
6 godz. 40 min
Cheesecake monoporzione al limone con coulis di lamponi
2h 30min
Daquoise ai pistacchi
1 godz.
Cedrata
35 min
Mini bavaresi alle more
4 Std. 30 Min
Tiramisù menta e cocco
8h 35min
Mattonella al cocco con coulis di pesche (senza lattosio)
6h 30min
Gelato alla cannella con gelèe al vino rosso
16 Std. 30 Min
Biscotti salati ai funghi e semi di canapa
1h 30min
Panna cotta al caffè
4h 20min
Mousse di cachi
2sa 10 dk