Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 100 g di frutta secca mista sgusciata (ad es. mandorle, anacardi, noci, nocciole...)
- 80 g di fiocchi di avena
- 80 g di datteri denocciolati
- 40 g di olio di cocco
Ripieno
- 100 g di datteri denocciolati
- 1400 g di acqua
- 270 g di crema di mandorle
- 6 - 8 limoni, solo la scorza (senza la parte bianca), a listarelle
- 1 stecca di cannella
- 250 g di riso a chicco corto
- 1 pizzico di sale
- 8 g di gelatina in fogli
- 1 - 2 cucchiaini di cannella in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1175 kJ / 281 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 31.6 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 133.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane morbido di farro
19h
Zuppa di lenticchie e fagioli neri a Cottura Lenta
40 Min
Muffin alle carote con glassa (vegan)
30 Min
Bruschette con verdure e funghi
24h
Pane integrale senza glutine
4 Std.
Plumcake con frutta e verdura (riciclo)
50 Min
Pane ai semi di girasole
22h
Pane al latticello
18 Std.
Pane di kamut e farro
4 Std.
Pane in cassetta semplice
19h
Impasto base per pane
1 Std.
Impasto per pizza integrale
2h