Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Walnusshälften
- 250 g Knollensellerie, in Stücken
- 30 g Datteln, entsteint
- 130 g Apfel (z. B. Elstar), geviertelt
- 50 g Mayonnaise
- 150 g Naturjoghurt
- 20 g Zitronensaft
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 Prise Chili, gemahlen
- 140 g Mandarinen, frisch, in Spalten
- 2 Kresse-Beete, abgeschnitten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 983 kJ / 235 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 748 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fenchel-Orangen-Salat mit Pinienkernen
30min
Möhren-Fenchel-Salat
30min
Nuss-Spätzle mit Pflaumenkompott
40 min
Spargel-Rucola-Suppe
40 min
Wassermelonen-Spargel-Salat mit Feta
20 min
Thai-Curry-Suppe mit Mango-Relish
2u. 10min
Sellerie-Kräuter-Puffer mit Avocadoquark
1 Std.
Rote-Bete-Salat mit Meerrettich
10 Min
Red-Goddess-Salad mit Orangen-Joghurtdressing
30min
Rote Grütze Deluxe
30min
Süßkartoffelstampf mit Thymian-Nuss-Butter
30min
Kürbis-Orangen-Suppe mit Ingwer
30min