Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- 40 g brauner Zucker und 2-4 EL zum Bestreuen
- 700 g Pflaumen, reif, fest und entkernt (siehe Tipp)
- 1 Zitrone, unbehandelt, Schale abgerieben, Saft ausgepresst
- ½ Vanilleschote, nur das Mark, ausgekratzt (siehe Tipp)
- 2 Eier
- 100 g Milch
- 50 g Sahne
- 65 g Mehl
- ¼ TL Salz
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 812 kJ / 194 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 134 mg
Alternatywne przepisy
Stachelbeer-Rahm-Kuchen
10 Std.
Zwetschgen-Blechkuchen mit Haselnuss-Kruste
1 Std. 30 Min
Milchreis mit Roter Grütze
50 Min
Salsa Verde
10 Min
Frittierte indonesische Gemüsepuffer (vegan)
40min
Galia-Melonen-Bowle mit Minz-Granita
6h
Johannisbeer-Ketchup
1 Std. 30 Min
Lamm-Curry mit Kichererbsen und Spinat
16h 50min
Kartoffelcremesuppe mit Knoblauch-Kresse-Öl
45min
Weißer Spargel mit Aprikose und Ziegenkäse im Säckchen
1 Std.
Marokkanische Linsensuppe
35 Min
Zitrus-Minz-Sirup
1 Std. 30 Min