Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
300
g Rhabarber, in Stücken oder TK, aufgetaut
lub 300 g Rhabarber, TK, aufgetaut - 200 g Wasser
- 100 g Zucker
- 40 g Zitronensaft
- 1 EL Senf, mittelscharf
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 170 g Öl
- Wartości odżywcze
- na 1 Flasche
- Kalorie
- 8249 kJ / 1972 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 117 g
- Tłuszcz
- 171 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 2519 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rhabarber-Chutney
1h 30 min.
Johannisbeer-Ketchup
1h 30 min.
Kabeljau mit Bärlauchkruste
45 min.
Tomaten-Johannisbeer-Chutney
1h 15 min.
Johannisbeer-Apfel-Essig
4h 20min
Radieschengrün-Pesto
5 Min
Bärlauchöl
15 min
Rhabarber-Vanille-Sirup
1h
Spargel-Bärlauch-Risotto
35min
Bärlauchbutter
10 min.
Bärlauch-Joghurt-Dressing
15 min
Bärlauch-Tomaten-Pesto
5 Min