Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Rotkohl, in Stücken
- 1 Zwiebel, halbiert
- 40 g Butter, in Stücken
- 1 Vanilleschote
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 30 g Rotweinessig
- 20 g Zucker
- 1 TL Salz
- 1 Prise Piment
- 100 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 100 g Rotwein, trocken
- 2 Wacholderbeeren
- 2 Birnen, entkernt, in Würfeln (ca. 1 cm)
- 50 g Johannisbeer-Gelee
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 971 kJ / 232 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 5.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Birnen-Kartoffelstampf mit Kräuter-Frikadellen
40 Min
Orangen-Rotkohl-Salat mit Datteln
10 Min
Apfelrotkohl
1h 10 min
Lammlachse mit Portwein-Rhabarber-Sauce
45 Min
Winterpilaw mit Steckrüben und Blumenkohl
1h
Zwetschgen-Hähnchen-Salat mit Ziegenkäse
30 min
Kabeljau mit Johannisbeersauce und Linsen-Gemüse
1h
Birnen-Bohnen-Speck-Gratin
1h
Wildfrikadellen mit Pflaumenkompott
1 Std. 30 Min
Kaninchen in Barolosauce
1h 15min
Winterpuffer
40 Min
Pastinaken-Apfel-Salat mit Fischfilet und Paprikahaube
20 Min