Vanille-Rotkohl mit Birne

Vanille-Rotkohl mit Birne

4.6 27 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Rotkohl in Stücken
    500 g
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Butter in Stücken
    40 g
  • Vanilleschote
    1
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • Rotweinessig
    30 g
  • Zucker
    20 g
  • Salz
    1 TL
  • Piment
    1 Prise
  • Wasser
    100 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Rotwein, trocken
    100 g
  • Wacholderbeeren
    2
  • Birnen entkernt, in Würfeln (ca. 1 cm)
    2
  • Johannisbeer-Gelee
    50 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 232 kcal / 971 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 5.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...