
Urządzenia i Akcesoria
Vanille-Rotkohl mit Birne
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen
Składniki
-
Rotkohl in Stücken500 g
-
Zwiebel halbiert1
-
Butter in Stücken40 g
-
Vanilleschote1
-
Lorbeerblatt, getrocknet1
-
Rotweinessig30 g
-
Zucker20 g
-
Salz1 TL
-
Piment1 Prise
-
Wasser100 g
-
Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht1 geh. TL
-
Rotwein, trocken100 g
-
Wacholderbeeren2
-
Birnen entkernt, in Würfeln (ca. 1 cm)2
-
Johannisbeer-Gelee50 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
232 kcal /
971 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
28 g
Błonnik
5.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® Magazin 6/2020
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy