Pilz-Gemüse-Curry-Eintopf

Pilz-Gemüse-Curry-Eintopf

4.2 23 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

Grüne Curry-Paste
  • Knoblauchzehen
    4
  • Zwiebeln halbiert
    150 g
  • Limette, unbehandelt Schale abgerieben, Saft ausgepresst
    1
  • frische Chilischoten (opcjonalnie) nach Geschmack entkernt
    1 - 2
  • Koriander, frisch ohne Stiele
    25 g
  • grüne Currypaste
    15 g
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    30 g
Pilz-Gemüse-Curry
  • Kokosmilch
    600 g
  • Sojasauce
    60 g
  • Speisestärke
    20 g
  • brauner Zucker
    10 g
  • frische Champignons je nach Größe halbiert oder geviertelt
    200 g
  • Thai-Auberginen in Stücken (2 cm)
    100 g
    100 g Auberginen, in Stücken (2 cm)
  • Zucchini in Stücken (2-3 cm)
    150 - 200 g
  • Zuckerschoten schräg halbiert
    100 - 150 g
    100 - 150 g grüne Bohnen, frisch, halbiert
  • Kaffir-Limettenblätter, frisch
    10 Blätter
    10 Blätter Kaffir-Limettenblätter, getrocknet
  • Basilikumblätter, frisch (opcjonalnie)
    15 g
  • Frühlingszwiebeln (opcjonalnie) in feinen Ringen, zum Garnieren
    30 g
  • Koriander (opcjonalnie) abgezupft, zum Garnieren
    10 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 943 mg
Białko 11 g
Kalorie 1825 kJ / 436 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 7.3 g
Tłuszcz nasycony 21 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...