Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g batata p/ cozer s/ casca, cortada em pedaços (2-3 cm aprox.)
- 70 g cebola
- 2 ovos
- 30 g flocos de aveia finos
- 1 ½ c. chá de sal
- 2 pitadas de noz-moscada
- 100 g cebola cortada em metades
- 1 dente de alho
- 350 g folhas de espinafres, descongeladas, escorridas
- 3 pitadas de pimenta
- 30 g azeite
- 3 c. sopa de manteiga ghee
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 595.3 kJ / 142.3 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 400.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz integral
55 min
Bulgur
35 min
Pasta de cogumelos e sementes de girassol
30min
Caril de frango e espargos thai
1h 15 min
Tempeh teriyaki com legumes e arroz
40 Min
Quinoa
30min
Caldo de legumes funcional
1h 40 min
Feijão com legumes no forno
30min
Arroz integral vegetariano
40 Min
Sopa proteica de lentilhas e feijão-preto
40 Min
Pesto de espinafres e amêndoa
5 min
Esparguete integral com cebola e acelgas
1 Std. 10 Min