Wytrawne magdalenki z chorizo, cukinią i papryką

Wytrawne magdalenki z chorizo, cukinią i papryką

4.0 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
18 sztuk

Składniki

  • 80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 80 g migdałów, blanszowanych
Dodatki
  • 50 g kiełbasy chorizo pokrojonej w 1 cm kostkę
  • 300 g wody
  • 50 g cukinii pokrojonej w 1 cm kostkę
  • 50 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm kostkę
Ciasto na magdalenki
  • 3 jajka
  • 80 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 1 szczypta soli
  • masło do natłuszczenia formy

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 104.1 kcal / 435.9 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 7.5 g
Węglowodany 4.6 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Sód 218.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...