Urządzenia i Akcesoria
Wytrawne magdalenki z chorizo, cukinią i papryką
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
18 sztuk
Składniki
-
80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
80 g migdałów, blanszowanych
Dodatki
-
50 g kiełbasy chorizo pokrojonej w 1 cm kostkę
-
300 g wody
-
50 g cukinii pokrojonej w 1 cm kostkę
-
50 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm kostkę
Ciasto na magdalenki
-
3 jajka
-
80 g mąki pszennej
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
30 g oliwy z oliwek
-
1 szczypta soli
-
masło do natłuszczenia formy
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
218.7 mg
Białko
5 g
Kalorie
435.9 kJ /
104.1 kcal
Tłuszcz
7.5 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
4.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kotlety (croquetas) z indyka i szpinaku
40 min
Pomarańczowe ciasto choinka
15 godz. 40 min
Śniadaniowe gniazdka z cukinii (TM6, TM7)
35 min
Cukiniowy omlet na białkach
30 min
Indyk w kruchym cieście
1 godz. 30 min
Bułeczki mleczne z czekoladą
2 godz. 30 min
Kąski serowo-brokułowe
55 min
Hiszpańska tortilla z boczkiem i serem
50 min
Roladki z ogórka
30 min
Ziołowa frittata z ricottą
55 min
Marokańskie kotleciki z indyka
20 min
Szarpany indyk pod pierzynką z batatów
1 godz. 50 min