Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 80 g migdałów, blanszowanych
Dodatki
- 50 g kiełbasy chorizo, pokrojonej w 1 cm kostkę
- 300 g wody
- 50 g cukinii, pokrojonej w 1 cm kostkę
- 50 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm kostkę
Ciasto na magdalenki
- 3 jajka
- 80 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 30 g oliwy z oliwek
- 1 szczypta soli
- masło, do natłuszczenia formy
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 435.9 kJ / 104.1 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 4.6 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 218.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Twarogowe ciastka „wąsy” na patyczku
3 Std.
Ciasto z cytrusową marmoladą
2h
Rogaliki à la pizza
1h 5min
Indyk w kruchym cieście
1h 30 min
Wytrawna halloweenowa tarta dyniowa
2h
Hiszpańska tortilla z boczkiem i serem
50 min
Kotlety z resztek pieczonego mięsa i warzyw z jajkami sadzonymi na Varomie
45 min
Bezglutenowe paluszki rybne z piekarnika z dyniowym sosem
40 min
Cytrynowo-koperkowy łosoś z pieczonymi warzywami
45 min
Drobiowa pieczeń z Varomy
1h 15 min
Gulasz z kurczakiem, chorizo i ziemniakami
50 min
Mięsne paszteciki z ciasta francuskiego
45 min